Συζήτηση

Εδώ μπορείτε να στείλετε τα σχόλια, τις πληροφορίες, ή τις παρατηρήσεις σας. Ευχαριστούμε.

9 thoughts on “Συζήτηση

 1. συγχαρητήρια για την προσπάθεια ανάδειξης των προγόνων σας. Κάθε φορά που τους μνημονεύουμε οι θυσίες τους μας παραδειγματίζουν.

  Βοηθήστε και εμάς να τους αναδείξουμε στέλνοντας μας φωτογραφίες του οπλισμού ή αντίγραφα των πιστοποιητικών τους προκειμένου να επιμεληθούμε ένα άρθρο για αυτούς. (http://maniatika.wordpress.com)

  μέιλ στο
  maniatikaweb@gmail.com

  • Eυχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σας Με την πρώτη ευκαιρία θα σας διαβιβάσω ότι μου ζητήσατε.

 2. Η οικογένεια κατάγεται από το Νύφι. Το 1605, 7 αδέλφια και 3 ξαδέλφια Βασιλαριάνοι (Βασιλαράκος) στο επίθετο, μετοικίζουν στη Μηλιά. Αλλάζουν το επίθετο σε Ροζάκηδες. Όταν εγκαταστάθηκαν εις την Δεσφίνα ξεκινάει το όνομα “Σταθάκος” από το Στάθη, υιό του Νικήτα Ροζάκη. Επομένως λογικά, δεν υπάρχει σχέση με το χωριό Δρύαλος και την οικογένεια των Σταθιανών. Σε λίγες ημέρες θα αναρτηθεί το γενεαλογικό δέντρο μας, όπου θα μπορείτε να βρείτε τυχόν σχέση των οικογενειών. Σας ευχαριστώ.

 3. Λεγομαι Δημήτριος Παναγακος Γιος του Ηλία Παναγάκου. Ψαχνοντας ο πατέρας το γεονολογικο δέντρο της οικογενείας διαπιστώσαμε οτι οι Σταθαίοι της Κουμουστας από οπου φαίνεται ότι καταγόμαστε και εμείς έχουν ριζες από τους Σταθαίους της Δεσφίνας. Μήπως έχετε παραπάνω πληροφορίες από εμάς.

  • Κύριε Παναγάκο,
   σύμφωνα με το γενεαλογικό δέντρο της οικογενείας, 7 αδέλφια Ροζιάνοι από τη Μηλιά μετοικίζουν στο Μεσοράχι ( η μεσαία ράχη της Ζίζιαλης) Ένας από τα αδέλφια ( αναφέρεται με το όνομα Μπουμπούνας) κατεβαίνει στον Αγ. Νικόλαο και κατάγονται οι Παναγάκος – Διπλαράκος- Σταματάκος και Κοντογιάννης. Θα αναρτηθεί το γενεαλογικό δέντρο μας, όπου θα μπορείτε να πάρετε περισσότερες πληροφορίες. Σας ευχαριστώ.

 4. Οι οικογένειες Λιούνης και Τσαμασίρος που κατοικούν στην Άρνα λέγεται ότι έλκουν καταγωγή από τους Ρόζους του Νυφιού όπως εσείς οι Σταθιάνοι. Ισχύει ????

 5. Οι Σταθιάνοι του Δρυάλου είναι απόγονοι του Βυζαντινού τοπάρχη Κοντόσταυλου.

 6. ΑΡΚΕΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΜΟΥ “ΠΟΛΥΑΡΑΒΟΣ” 474 ΣΕΛΙΔΩΝ
  Όποιος θέλει ας επικοινωνήσει μαζί μου μέσω του facebook (στο όνομά μου)

 7. Καλησπέρα, ονομάζομαι Τσαμασίρου Μαρία και κατάγομαι από την Άρνα. Στα πλαίσια εργασίας γενεογράμματος σε σεμινάριο ψυχολογίας ερευνώ τις ρίζες μου. Οι πληροφορίες μου φτάνουν μέχρι το χωριό Νύφι που η οικογένεια των 7 αδελγών ονομαζόταν Ροζάκηδες, μετά από κάποια εμπλοκή τ αδέλφια χωρίστηκαν, 2 από αυτά “κρύφτηκαν” στην Άρνα και άλλαξαν επίθετο. Μέχρι σήμερα πίστευα ότι το “Τσαμασίρου” προέρχεται από τούρκικη λέξη που σημαίνει = ασπρόρουχα κ σε ποιό ελεύθερη μετάφραση μικροπράγματα. Οποιαδήποτε πληροφορία θα μου ήταν πολύ βοηθητική. Συγκλονιστική και η ιστορία του Σταθάκου κατά την Επανάσταση και πολύ καλά κάνατε γιατί είναι από αυτές των αφανών ηρώων. Ευχαριστώ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *